11 Nisan 2008 Cuma

15 NİSAN SALI GÜNÜ ANKARA'DAYIZ!

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi için eylem ve etkinlikler örgütleyen, 76 sendika, meslek örgütü, siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve insiyatiften oluşan HERKESE SAĞLIK /GÜVENLİ GELECEK PLATFORMU olarak; halen mecliste görüşülmekte olan bu gayri vicdani yasaya tepkimizi göstermek üzere 15 NİSAN SALI GÜNÜ ANKARA’DA olacağımızı ve TBMM’ye giderek taleplerimizi iletip, tepkimizi göstereceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.
Emek Platformunun ilk toplantısında belirlemiş olduğu “yasa meclise geldiğinde tüm yönetici, temsilci ve aktivistleri Ankara’ya çağırma” kararına ve onbinlerin katıldığı eylem ve mitinglerimizde haykırılan bu talebe uygun olarak katılımcı tüm örgütlerimizin, Sendika ayrımı olmadan tüm sendikalarımızın yöneticileri ve aktivistleri ile birlikte ANKARA’da buluşacağımızı umuyoruz.
Çünkü; Dört yıldan bu yana meclis komisyonlarında, genel kurullarında, cumhurbaşkanlığında ve anayasa mahkemesinde defalarca gidip gelen SSGSS yasa tasarısı Mecliste görüşülmeye devam ediliyor.
Oysa aylardır Sendikalar, Meslek örgütleri, dernekler, siyasi partiler, Türkiyenin dört bir tarafında bir araya gelen kamu çalışanı, işçisi, işsizi, emeklisi, esnafı, çiftçisi, öğrencisi, kadınları ve gençleri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz eylemlerle defalarca bu yasanın geleceğimizi kararttığını, sağlık ve sosyal güvenlik hakkımızı gasp ettiğini, en temel insani haklarımıza bir saldırı olduğunu haykırdık.
Aylardır toplantılarla, panellerle, basın açıklamalarıyla, yürüyüşlerle, bildirilerimizle, pankartlarımızla, dövizlerimizle, sloganlarımızla milyonlarca vatandaşımıza anlattık.
13–14 Mart, 1 Nisan, 6 Nisan günlerinde emek hareketinin uzun yıllardan sonraki en kitlesel eylemleri hayata geçirildi. Mahallelerde, fabrikalarda, hastanelerde, meydanlarda, sokaklarda, otobanlarda gerçekleştirilen protestolara toplumsal katılım ve destek muazzam oldu.
Tüm bu süreç, Mecliste hala görüşülmekte olan Sosyal Güven(siz)lik ve Genel Sağlık(sızlık) Sigortası yasa tasarısının halkın vicdanında mahkum olduğunu dosta düşmana gösterdi.
Ancak AKP hükümeti sesimizi duymamakta ısrar ediyor. Çünkü hükümet, halkın taleplerini değil sağlık tekellerinin çıkarlarını düşünüyor! Halkın sesine kulaklarını tıkıyor, IMF ve Dünya bankasının talimatlarını uyguluyor!
Biz de ısrarcıyız!
SSGSS yasası tamamen geri çekilmeli,
Çalışanların emeklilik hakkının genişletilmesi için mevcut emeklilik yaşının ve prim gün sayısı düşürülmeli
Emekli maaşları insanca yaşanabilecek düzeye çıkarılmalı,
Nüfus cüzdanına sahip olan bütün vatandaşlara, prim ödeme gücü olsun olmasın, eşit/ücretsiz/nitelikli sağlık hizmeti sunulmalıdır.
Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu olarak, tüm sendikaların, meslek odalarının ve demokratik kurumların sendika, kurum ayrımı yapmadan ülkemizin her yanından gelecek bileşenleriyle Ankara’da buluşacağımızı umuyoruz. Merkezi örgütlerimizin çağrıları ve kararlı tutumları bu etkinliğin güçlü ve sonuç alıcı hale gelmesini sağlayacaktır
BİZ KARŞI ÇIKARSAK YAPAMAZLAR!

HERKESE SAĞLIK GÜVENLİ GELECEK PLATFORMU

Hiç yorum yok: